+35978550119 libkn@abv.bg
На 2 юни 2022 г. от 13:30 ч. в Детски отдел на Регионална библиотека – Кюстендил ще имате възможността да се срещнете с Радостина Николова и нейните прекрастни книжки за „Мотовете“ и книгата „Шантавия до шия“.
Радостина Николова е основател на издателство „Мармот“, детски писател, маркетолог по професия. Магистър по „Творческо писане“, тя е автор на детските книги „Приключенията на мотовете“, които издава сама през 2013-а, 2014-а и 2015-а. Следват книгите „Моите красиви рога“, „Кико без крила“, „Шантавѝя до шия“ и поредицата „Дино и приятели“. Има две награди „Бисерче вълшебно“, едно отличие за драматургичен текст на наградите на Театър София за съвременна пиеса, две награди за „Най-четена поредица на Столична библиотека“, а през 2019-а година беше отличена и за Детски писател на годината отново от Столична библиотека. Книгата ѝ „Шантавѝя до шия“ е включена в престижния каталог White Raven на детско-юношеската библиотека в Мюнхен. Правата за поредицата „Приключенията на мотовете“ бяха продадени в Китай, Финландия и Украйна, а откъси от книгите бяха включени на НВО за 4-ти клас, както и в редица читанки.
Приключенията на мотовете:
Мотовете са пухкави и добродушни същества, които живеят спотаени в гардероба, обагрени в шарените цветове на любимите ни дрехи. Нещо обаче ги тревожи… Мотовете малко по малко губят цветовете си и има опасност да изчезнат завинаги… Ще успеят ли да измислят план как да помогнат на хората? „Приключенията на мотовете” е увлекателно четиво, което интригува и говори на език, който усмихва и малчуганите, и родителите им.
Шантавѝя до шия
Плановете за лятото на близнаците Лина и Нико стават на пух и прах, когато семейството им се мести в нов дом… на село! За нула време децата успяват да се спречкат с новата си съседка, което поставя началото на върволица смешни, страшни и неочаквани събития. Възможно ли е, тъкмо когато стане напечено, да стане още по-напечено?
Очакваме Ви!
Споделете: