+35978550119 libkn@abv.bg

На 30 юни от 17:30 ч. в Детски отдел на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ ще бъде представена поетическата книга на Александър Христов „Ако мястото е време“.
„През миналата година в „Литературен вестник“ се появи възклицанието : „Каква рядкост днес! Имаме пред себе си нова умна поезия…“. След „Ако мястото е време“ на всеки с достатъчно развити сетива би трябвало да е безусловно ясно, че се е появила не само нова българска умна поезия, но и поет, който безапелационно отстоява принципите си и добре знае и разбира какво прави.“(Валентин Дишев за стихосбирката „Ако мястото е време“)
Александър Христов завършва „Българска филология“, „Литература и култура“ (магистратура) и „Българска литература след Освобождението“ (докторантура) във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В момента е асистент при катедра „Българска литература“ към същия университет.
„Ако мястото е време“ (2022) е неговата трета поетическа книга – след „Крайпътна обител“ (2017) и „До първата сянка“ (2021).
Христов е носител на награди за поезия, белетристика, критика. Негови стихотворения са поместени в антологии и сборници; превеждани са на английски, испански и немски език.
Очакваме Ви!

Споделете: