+35978550119 libkn@abv.bg

На 18.07.2023 г. /вторник/ от 10:30 ч. в Детски отдел на Библиотеката, Младен Запрянов ще представи всоите книги „Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози“.
Представянето е част от програмата „Лято е, ела в Библиотеката!“
„Поредицата Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози е съобразена с възрастовите възможности на децата. Понятия като банка, застраховка, наем, кредит, лихва, пари са обяснени по разбираем, за децата, начин, през забавни истории за двете катерички Пеги и Мози. Това позволява децата да разберат с лекота смисъла на тези понятия и да изградят основа, която да бъде надграждана в следващите периоди на израстването им. Всяка от книжките в поредицата съдържа и страничка за родителите с въведените понятия, за да ви помогнем да продължите разговора и за да ви дадем идеи за действия, които подпомагат дълготрайното усвояване на наученото и изграждане на полезни навици. Съдържанието на книжките от поредицата е консултирано с педагог.
В първата книжка от поредицата децата ще се запознаят с двете симпатични и любознателни катерички Пеги и Мози. Историите им ще ги забавляват, а заедно с това ще разберат за себе си значението на думи, които възрастните използват и са толкова неразбираеми! Подходящо подбраните метафори и житейски ситуации разкриват същността на понятията.“
От издателството

Споделете: