+35978550119 libkn@abv.bg

Сбъдната детска мечта, подарена на кюстендилските деца!

Днес постоянната изложба „Цирковата стая на Драго“ бе представена в отдел „Изкуство“ на Библиотеката, лично от дарителя Драгомир Драганов.
Колекцията от циркови фигурки е събирана повече от 35 години, тя съдържа над 500 фигури на животни, повече от 30 вида циркови артисти, мажеж, шапито, фургони, камиони и много циркови реквизити.
През следващите две седмици изложбата ще бъде разгледана от над 340 деца от кюстендилските детски градини, които ще бъдат доведени в Библиотеката от своите учители.
Днес се проведоха и първите две срещи с деца от ДГ „Славейче“, които се впечатлиха от цирковите фигурки и имаха възможността да чуят лично разказа на Драго.
Директорката на Библиотеката София Пейчева, подари на дарителя фигура на четящ клоун, изработен от кюстендилския творец Теодора Сърбинска, който е малък жест на благодарност за толкова ценния подарък.
Екипът на Библиотеката изказва своите искрени благодарности на Християн Паунов, който ни помогна в подреждането на изложбата със своя професионален поглед.
Всеки от Вас ще има възможността да се докосне до магията на цирковото изкуство, чрез невероятните фигурки, които пресъздават живота в цирка с безбройните животни и артисти в
отдел „Изкуство“
/ул. Любен Каравелов 1/
Всеки работен ден от 9:00 до 18:00 часа, а през месец Февруари и в съботните дни от 9:00 до 13:00 часа.
Очакваме Ви!

Споделете: